امروزه با پیشرفت صنعت و ظهور تکنولوژی در عرصه ی کسب و کارهای فنی ، متریال جدیدی به بازار معرفی و عرضه شده اند که به دلیل تطبیق پذیری زیاد توانسته اند جایگزین بسیار مناسبی برای مواد قدیمی مورد استفاده در صنایع باشند. یکی از این متریال نوظهور و فوق العاده شگفت انگیز که بحث موضوع مقاله نیز است، پروفیل استیل است که در بازار در انواع مختلفی ارائه شده و برای اهداف گوناگونی ساخته و طراحی شده اند. در این مقاله می خواهیم با لنزی تخصصی و حرفه ای به پروفیل استیل و انواع آن و همینطور نحوه ی تولید و پرداخت آن نگاه کنیم . پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
درباره پروفیل استیل
پروفیل استیل که در رفرنس های جهانی به آن پروفیل فولادی نیز می گویند به قطعات بلند و نازک با سطح مقطع های منتظم فلزی گفته می شود که به دلیل استحکام ، انعطاف پذیری و شکل پذیری بالا و مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون در صنایع فنی و ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. پروفیل های استیل به علت شفاف بودن دارای ظاهر بسیار مورد پسند هستند و همچنین به خاطر مقاومت به حرارت و زنگ زدگی دارای طول عمر طولانی هستند و دوام بالایی دارند. پروفیل استیل دارای سطح مقطع فولادی است که از آلیاژ بر پایه ی آهن تولید شده است و به مقدار کمتر یا مساوی 02/0 کربن در ساختار خود دارد. عنصر سازنده ی دیگر این پروفیل کروم است. پروفیل استیل طیف بسیار وسیعی از کاربرد ها را در صنعت پوشش می دهد که از آنها می توانیم به صنعت ساخت و ساز و نفت و پتروشیمی، پل سازی، ساخت ماشین آلات و تجهیزات منزل و… اشاره کنیم.
این فولاد کاربردی در روشها و طی مراحل مختلف و سخت تولید تولید می شود که در ادامه می خواهیم آن را توضیح دهیم .
پروفیل استیل چگونه تولید می شود؟
پروفیل های استل تحت فرایندهای مختلف صنعتی تولید و پرداخته می شوند. پروفیل استیل با شکل دادن به قطعات فولادی جامد به روش نورد گرم ، نورد سرد و اکستروژن تولید و ساخته می شوند.
تولید به روش نورد گرم: در این روش شمش های فولادی تا دماهای بسیار بالا گرم می شوند سپس غلطک هایی از روی آنها رد می شود و فولاد را به پروفیل های طراحی شده از قبل ،شکل می دهند . از روش نورد گرم برای تولید پروفیل های استیل در مقیاس سطح بالا استفاده می شود که باعث می شود ساختار پروفیل مورد نظر در سطح بالا یکپارچگی خود را حفظ کند و خواص مکانیکی آن از دست نرود. این نوع پروفیل ها در صنایع ساختمانی ، پروژه های معماری ، توسعه ی زیرساخت ها و تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
تولید به روش نورد سرد: در این روش نیازی به دمای بالا نیست و دمای 29 درجه مدنظر است.به این صورت که با عبور غلطک ها از روی شمش های فولادی به تدریج ضخامت آنها کم شده و پروفیل های استیل با شکل و ضخامت های خاص تولید می شوند که شکل پذیری و انعطاف کمی دارند و سختی بالاتری دارند. از این پروفیل های استیل در صنعت خودروسازی استفاده می شود.
تولید به روش اکستروژن: روش دیگر تولید پروفیل های استیل، روش اکستروژن است که این روش فرایند خاصی دارد و تنها برای شکل دادن به پروفیل های استیل که طراحی های پیچیده دارند استفاده می شوند. در اکستروژن شمش های فولادی با دقت بسیار بالا از داخل قالب هایی عبور می کنند و پروفیل هایی با مقطع ثابت و الگوهای پیچیده و توخالی تولید می شوند . از این نوع پروفیل استیل در ساخت طرح های معماری و قاب های پنجره و .. استفاده می شود.
تایپ های مختلف پروفیل استیل
پروفیل های استیل در صنعت به صورت گسترده استفاده می شود و بنا بر حوزه ی صنعت مورد استفاده انواع مختلفی دارند که شامل تقسیم بندی های زیادی می شود که در این مقاله تنها تایپ های اصلی و مهم آن مورد بررسی تخصصی قرار می گیرد.
در یک تقسیم بندی کلی پروفیل های استیل را بر اساس شکل ظاهری به دو دسته پروفیل استیل باز و پروفیل استیل بسته تقسیم می کنیم و شرح می دهیم.
پروفیل استیل باز: این نوع پروفیل ها دارای ضلع های با زاویه ی باز به یکدیگر هستند و از این نوع پروفیل ها می توان به پروفیل استیل نمایه I نام برد که مقاومت بالایی دارندو تحمل بارهای سنگین را دارند. نام دیگر این پروفیل ها نمایه H نیز می باشد. از این پروفیل ها در صنعت ساختمان سازی و پل سازی استفاده می شود و پایداری سازه تامین می شود. سطح مقطع این پروفایل ها Z, U شکل است.
پروفیل استیل U شکل : این پروفیل برای موارد تقویت و پشتیبانی در ساخت و ساز و ساخت سازه های ماشین مورد استفاده قرار می گیرد. این پروفیل به کانال نیز معروف است و برای ساخت چهارچوب پنجره و درها، ساخت شاسی خودرو و ساخت سازه های تجهیزات صنعتی کاربرد دارد.
پروفایل استیل بسته : در این نوع پروفیل ها ضلع های پروفیل باهم زاویه ی بسته می سازند .
پروفیل استیل T شکل: این پروفیل شکلی شبیه به T دارد و برای مواردی که نیاز به توزیع بار و فشار یکنواخت است استفاده می شود. و در ساخت سستم های کف و سقف کاربرد دارد.
پروفیل استیل Z شکل : از این پروفیل استیل در جایی که دوام و مقاومت مد نظر است استفاده می شود و اکثرا در موارد ساخت روکش های فلزی و کاربرد در سقف استفاده می شود.
پروفیل قوطی استیل: قوطی استیل با سطح مقطع مربع و دایره نوع دیگری از پروفیل استیل بسته است که به شکل لوله استیل در انواع تایپ ها تولید می شود که عبارتند از لوله استیل، ورق استیل، نبشی استیل و تسمه و میلگرد استیل . از این پروفیل استیل در سیستم های اب و فاضلاب ، سیستم گرمایش و سرمایش استفاده می شود.
پروفیل استیل دکوراتیو: که نام دیگر و متداول آن در مارکت پروفیل استیل نازک است. به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و اکسید شدن و داشتن ظاهر زیبا و شفاف در دکوراسیون و ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد. به دلیل داشتن سطح صاف رنگ بندی های مختلفی دارد. پروفیل استیل دکوراتیو با استاندارد AISI ۳۰۷ در کارگاهها تولید می شود و به طور نرمال با گریدهای استیل ۲۰۱.۳۰۴، ۳۱۰.۳۱۶، ۳۲۱ تولید و به بازار عرضه می شود.
اگر بخواهیم پروفیل های استیل را بر اساس ضخامت و گرید دسته بندی کنیم باید بگوییم که معمولاً پروفیلهای استیل با سطح مقطعهای مربع و مستطیل و در ابعاد ۲۰*۲۰ و ۴۵*۴۵ میلیمتر و ضخامت ۱-۳ میلیمتر عرضه میشوند.
در این قسمت می خواهیم 3نوع گرید پروفیل استیل را شرح دهیم:
پروفیل استیل گرید 201: دارای خاصیت ضد زنگ است، در ضخامت یک الی دو میلی متر تولید می شود. دارای مقاومت بسیار پایین و ضعیفی است و در جاهایی استفاده می شود که مقاومت به خوردگی زیاد مهم نیست و این پروفیل قیمت پایینی دارد.
پروفیل استیل گرید 304: به دلیل نداشتن جذب اهنربایی و خاصیت مغناطیسی جوش پذیری و شکل پذیری بالایی دارد.در خط تولید صنایع غذایی استفاده می شود و بسیار پر کاربرد است. قیمت آن نیز بالاتر بوده و کروم زیادی در ترکیب خود دارد و از نظر ظاهری قابلیت تولید در اشکال پیچیده را دارد.
پروفیل استیل گرید 316: این پروفیل استیل خاصیت ضد اکسیداسیون دارد ، در ضخامت یک و دو میلی متری تولید می شود. جنس ضعیفی دارد و در تولید بسته بندی مواد غذایی و صنعت نفت و گاز کاربرد دارد.
پروفیل استیل را از کجا بخریم؟
حال که در این مقاله به تفصیل درباره ی پروفیل استیل و انواع آن صحبت کردیم، این سوال مطرح می شود که از کجا پروفیل استل بخریم و سفارش بدهیم؟
خرید پروفیل بسته به نوع کیفیت و ضخامت قیمت های متفاوتی دارد و بهتر است از فاکتورهای متفاوتی اطمینان حاصل کرد. مجموعه ی صنعتی و مهندسی تیم پارس پاریزان به ادرس سایت WWW.parsparizan.com افتخار این را دارد که توانسته با کمک کارشناسان خود از سراسر کشور سفارش گرفته و بهترین تولیدات خود را به بازار عرضه کند. به یاد داشته باشید که عامل کیفیت تضمین تجربه ی ماست.